sobota 25. júna 2016
Tzatziki cestovinový šalát
Suroviny: 2 šalátové uhorky
1 balík korenia na tzatziki
200 ml rastlinnej majonézy ( kešunézy )
300 g kukuričných cestovín vretená ( pre dve osoby )
2 lyžice jablčného octu
Uhorky umyjeme a nastrúhame na hrubšie rezance, vodu z uhoriek poriadne vyžmýkame. Nevylievame a počas prípravy popíjame :)
Kešunézu zmiešame so zmesou korenia na tzatziki a dochutíme jablčným octom. Pridáme k uhorkám a poriadne premiešame. V chladničke necháme tzatziki vychladiť a následne podávame zmiešané s uvarenými kukuričnými vretenami.
Kešunéza: 1 a 1/2 hrnčeka namočených kešu
hrnček vody
2 lyžice jablčného octu
Spracovať výkonným mixérom na hladkú majonézu. Tento základný recept je možné dochutiť na rôzne spôsoby pridaním soli, horčice, cibule, uhoriek a pod. Uzatvorená vo fľaši a uložená v chladničke vydrží týždeň.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.