sobota 25. júna 2016

Tzatziki cestovinový šalát


Suroviny: 2 šalátové uhorky
                 1 balík korenia na tzatziki 
                 200 ml rastlinnej majonézy ( kešunézy )
                 300 g kukuričných cestovín vretená ( pre    dve osoby )
                 2 lyžice jablčného octu

Uhorky umyjeme a nastrúhame na hrubšie rezance, vodu z uhoriek poriadne vyžmýkame. Nevylievame a počas prípravy popíjame :)
Kešunézu zmiešame so zmesou korenia na tzatziki a dochutíme jablčným octom. Pridáme k uhorkám a poriadne premiešame. V chladničke necháme tzatziki vychladiť a následne podávame zmiešané s uvarenými kukuričnými vretenami. 

Kešunéza: 1 a 1/2 hrnčeka namočených kešu
                      hrnček vody
                      2 lyžice jablčného octu
Spracovať výkonným mixérom na hladkú majonézu. Tento základný recept je možné dochutiť na rôzne spôsoby pridaním soli, horčice, cibule, uhoriek a pod. Uzatvorená vo fľaši a uložená v chladničke vydrží týždeň.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára