utorok 13. septembra 2016

Hlivový perkelt


Suroviny: hliva 300g
                     veľká cibuľa
                     olej
                     lyžica mletej červenej papriky
                     muškátový oriešok
                      pol lyžičky majoránky
                     soľ
                     zemiakový škrob na zahustenie
                     mletý cesnak

Hlivu si nakrájame na rezance. Nakrájanú cibuľu osmažíme do sklovita na oleji, pridáme soľ a mletú červenú papriku a nakrájanú hlivu. Chvíľku osmažíme a podlejeme vodou. Prikryté dusíme 20 minút. Keď hliva zmäkne pridáme muškátový oriešok medzi prsty, mletý cesnak 1/2 lyžičky a prípadne dosolíme. V troške vody si rozmiešame zemiakový škrob a perkelt na záver zahustíme. Po odstavení pridáme majorán a zamiešame.
Podávame napr. s ryžovými cestovinami posypané petržlenovou vňaťou.
                 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.