utorok 13. septembra 2016
Hlivový perkelt
Suroviny: hliva 300g
veľká cibuľa
olej
lyžica mletej červenej papriky
muškátový oriešok
pol lyžičky majoránky
soľ
zemiakový škrob na zahustenie
mletý cesnak
Hlivu si nakrájame na rezance. Nakrájanú cibuľu osmažíme do sklovita na oleji, pridáme soľ a mletú červenú papriku a nakrájanú hlivu. Chvíľku osmažíme a podlejeme vodou. Prikryté dusíme 20 minút. Keď hliva zmäkne pridáme muškátový oriešok medzi prsty, mletý cesnak 1/2 lyžičky a prípadne dosolíme. V troške vody si rozmiešame zemiakový škrob a perkelt na záver zahustíme. Po odstavení pridáme majorán a zamiešame.
Podávame napr. s ryžovými cestovinami posypané petržlenovou vňaťou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.