nedeľa 18. septembra 2016
Šošovicový perkelt
Suroviny : hrnček červenej šošovice
veľká cibuľa
olej
lyžica mletej červenej papriky
lyžička horčice
lyžička sušeného cesnaku
lyžička soli
čierne korenie
3 bobkové listy
muškátový oriešok
lyžička zemiakového škrobu
ryža
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a následne prepláchnutú šošovicu. Pridáme ostatné koreniny a podliate vodou dusíme na miernom plameni. V priebehu prípravy kontrolujeme dostatok vody a podľa potreby dolievame. Po 20 minútach keď je už šošovica mäkká povyberáme bobkové listy a jedlo zahustíme zemiakovým škrobom rozmiešaným v troške vody. Podávame s ryžou alebo kukuričnými cestovinami.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.