nedeľa 18. septembra 2016

Šošovicový perkelt


Suroviny : hrnček červenej šošovice
                      veľká cibuľa
                      olej 
                      lyžica mletej červenej papriky
                      lyžička horčice
                      lyžička sušeného cesnaku
                      lyžička soli
                      čierne korenie
                      3 bobkové listy
                      muškátový oriešok
                      lyžička zemiakového škrobu
                      ryža
                   
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a následne prepláchnutú šošovicu. Pridáme ostatné koreniny a podliate vodou dusíme na miernom plameni. V priebehu prípravy kontrolujeme dostatok vody a podľa potreby dolievame. Po 20 minútach keď je už šošovica mäkká povyberáme bobkové listy a jedlo zahustíme zemiakovým škrobom rozmiešaným v troške vody. Podávame s ryžou alebo kukuričnými cestovinami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.