utorok 7. júna 2016

Pohánkový chlieb podľa Ethique


Suroviny: 400g svetlej pohánky
                 50g kukuričnej krupice
                 5 lyžíc nepasterizovaného jablčného octu
                 200ml vody
                 2 lyžice oleja
                 1,5 lyžičky soli
                 1 lyžička mletej rasce
                 1 lyžička jedlej sódy

Pohánku namočíme najlepšie cez noc, zlejeme. Dáme ju do vysoko otáčkového mixéra, pridáme vodu, ocot, olej a mixujeme na vysokých otáčkach až kým nám nevznikne husté hladké cesto. Vo väčšej miske zmiešame kukuričnú krupicu, soľ, sódu a rascu. Zmixovanú zmes postupne pridávame do misky ku krupici a poriadne miešame aby sme nemali hrudky.
Cesto okamžite vlejeme do olejom vymazanej nádoby pekárničky a pečieme na programe "Bake" 1 hodinu. Hotový chlieb vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Originál recept TU

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára