utorok 7. júna 2016
Pohánkový chlieb podľa Ethique
Suroviny: 400g svetlej pohánky
50g kukuričnej krupice
5 lyžíc nepasterizovaného jablčného octu
200ml vody
2 lyžice oleja
1,5 lyžičky soli
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička jedlej sódy
Pohánku namočíme najlepšie cez noc, zlejeme. Dáme ju do vysoko otáčkového mixéra, pridáme vodu, ocot, olej a mixujeme na vysokých otáčkach až kým nám nevznikne husté hladké cesto. Vo väčšej miske zmiešame kukuričnú krupicu, soľ, sódu a rascu. Zmixovanú zmes postupne pridávame do misky ku krupici a poriadne miešame aby sme nemali hrudky.
Cesto okamžite vlejeme do olejom vymazanej nádoby pekárničky a pečieme na programe "Bake" 1 hodinu. Hotový chlieb vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Originál recept TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.