sobota 4. júna 2016

Ríbezľová bublanina podľa Ethique


Suroviny: 200g kukuričnej krupice
                 50g strúhaného kokosu
                  15 čerstvých datli
                 1 lyžica kokosového oleja
                 1100 ml vody
                 cukor z kokosových kvetov
                 ríbezle

Kukuričnú krupicu zmiešame s kokosom a rovnomerne vsypeme do menšieho plechu na pečenie. Vo vode rozmixujeme datle pridáme kokosový olej a celú zmes v menšom hrnci privedieme k varu. Naberačkou opatrne vlievame do plechu na sypkú zmes aby bola rovnomerne zvlhčená a takto postupujeme až kým nebude v plechu všetka tekutina. Na povrch poukladáme očistené bobule ríbezlí v takom množstve aby boli rovnomerne po celom utopenom povrchu.
Plech opatrne vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 st. pečieme 40 až 45 minút kým sa nevsiakne všetka tekutina a zhnednuté okraje sa nezačnú oddeľovať od plechu.
Hotovú a vychladnutú bublaninu nakrájame a posypeme kokosovým cukrom alebo polejeme agávovým sirupom.



Originál receptu nájdete tu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára