sobota 4. júna 2016
Ríbezľová bublanina podľa Ethique
Suroviny: 200g kukuričnej krupice
50g strúhaného kokosu
15 čerstvých datli
1 lyžica kokosového oleja
1100 ml vody
cukor z kokosových kvetov
ríbezle
Kukuričnú krupicu zmiešame s kokosom a rovnomerne vsypeme do menšieho plechu na pečenie. Vo vode rozmixujeme datle pridáme kokosový olej a celú zmes v menšom hrnci privedieme k varu. Naberačkou opatrne vlievame do plechu na sypkú zmes aby bola rovnomerne zvlhčená a takto postupujeme až kým nebude v plechu všetka tekutina. Na povrch poukladáme očistené bobule ríbezlí v takom množstve aby boli rovnomerne po celom utopenom povrchu.
Plech opatrne vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 st. pečieme 40 až 45 minút kým sa nevsiakne všetka tekutina a zhnednuté okraje sa nezačnú oddeľovať od plechu.
Hotovú a vychladnutú bublaninu nakrájame a posypeme kokosovým cukrom alebo polejeme agávovým sirupom.
Originál receptu nájdete tu
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.