streda 8. júna 2016

Strapačky s kyslou kapustou


Suroviny: 300g svetlej pohánky
                 3 zemiaky
                 8 lyžíc ľanového semienka
                 500g kyslej kapusty
                 cibuľa
                 slnečnicový olej
                 soľ
                 údené tofu ( kto konzumuje sóju )

Pohánku cez noc namočíme. Zemiaky očistíme a rozmixujeme mixérom. Pridáme soľ, pohánku a mixneme na hladké cesto. Prelejeme do misky a pridáme na jemno pomleté ľanové semienko. Cesto necháme postáť aspoň 30 minút aby ľan cesto zahustil. V prípade potreby úpravy hustoty cesta môžeme dodatočne zahustiť pridaním mletého ľanu.
V rajnici na troške oleja popražíme nakrájanú cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Celé podusíme cca 15 minút. V posolenej vode vyvaríme halušky kým nevyplávajú na povrch a hneď ich pomocou sitka pridáme ku kapuste. Poriadne premiešame.
Na vrch môžeme pridať kocky osmaženého údeného tofu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.