streda 8. júna 2016
Strapačky s kyslou kapustou
Suroviny: 300g svetlej pohánky
3 zemiaky
8 lyžíc ľanového semienka
500g kyslej kapusty
cibuľa
slnečnicový olej
soľ
údené tofu ( kto konzumuje sóju )
Pohánku cez noc namočíme. Zemiaky očistíme a rozmixujeme mixérom. Pridáme soľ, pohánku a mixneme na hladké cesto. Prelejeme do misky a pridáme na jemno pomleté ľanové semienko. Cesto necháme postáť aspoň 30 minút aby ľan cesto zahustil. V prípade potreby úpravy hustoty cesta môžeme dodatočne zahustiť pridaním mletého ľanu.
V rajnici na troške oleja popražíme nakrájanú cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Celé podusíme cca 15 minút. V posolenej vode vyvaríme halušky kým nevyplávajú na povrch a hneď ich pomocou sitka pridáme ku kapuste. Poriadne premiešame.
Na vrch môžeme pridať kocky osmaženého údeného tofu.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.