sobota 4. júna 2016

Jablkový koláč


Suroviny: 200g kukuričnej krupice
                     50g strúhaného kokosu
                     15 čerstvých datli
                     1 lyžica kokosového oleja
                    1100 ml vody
                    cukor z kokosových kvetov
                    nakrájané jablká
                    škorica

Kukuričnú krupicu zmiešame s kokosom a rovnomerne vsypeme do menšieho plechu na pečenie. Vo vode rozmixujeme datle pridáme kokosový olej a škoricu a celú zmes v menšom hrnci privedieme k varu. Naberačkou opatrne vlievame do plechu na sypkú zmes aby bola rovnomerne zvlhčená a takto postupujeme až kým nebude v plechu všetka tekutina. Na povrch poukladáme očistené a na mesiačiky nakrájané jablká v takom množstve aby boli rovnomerne po celom  povrchu.
Plech opatrne vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 st. pečieme 40 až 45 minút kým sa nevsiakne všetka tekutina a zhnednuté okraje sa nezačnú oddeľovať od plechu.
Hotový koláč posypeme kokosovým cukrom a necháme vychladnúť.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára