sobota 2. decembra 2017
Zemiaková haruľa
Suroviny:
1 kg zemiakov
2 lyžice zemiakového škrobu
100g pohánkovej múky
3 strúčiky cesnaku
lyžička soli
lyžica majoránky
olej
Zemiaky si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Vmiešame múku, skrob, soľ, pretlačený cesnak a majoránku. Dobre premiešame a cesto vylejeme do olejom vymasteného plechu. Povrch ešte mierne zakvapneme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatova na 200 st. cca 30 minút.
Upečené ešte za tepla nakrájame a podávame napríklad s tekvicovou polievkou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.