streda 20. decembra 2017

Cícer na karí


Suroviny:
1 plechovka preplachnutého cíceru
1 hrnček jazmínovej ryže
1 mrkva
1 malá cvikla
1 paradajka
2 strúčiky cesnaku
1 malá cibuľa
1 korienok kurkumy
1 lyžička panenského kokosového oleja
1 lyžička páliveho karí
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica balzamikového octu
1 lyžica pšeničného sirupu
citrónová šťava
olej s čili 
pražený sezam

Na kokosovom oleji opražíme nakrájaný koreň kurkumy, na plátky nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme nastrúhanú mrkvu, cviklu a nakrájanú paradajku, podlejeme vodou a dusíme prikryté 15 minút. Keď je zelenina mäkká pridáme karí korenie, sójovú omáčku a preplachnutý cícer, premiešame a dochutíme octom a sladidlom.
Do cícerového základu vsypeme hrnček ryže a pridáme dva hrnčeky vody, premiešame. Varíme prikryté na miernom plameni 17 minút, občas premiešame.
Hotové jedlo podávame posypané sezamom a pokvapkané citrónovou šťavou a čili olejom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.